Бургас, к-с ``Меден рудник`` бл. 25

Арт студио „Вая“

Арт студио за малки и големи.

Чрез заниманията ни, искаме да вдъхновим родителите за активен живот в общо пространство с децата си, как да ги подкрепят, за да изразяват своите емоции, как да формират увереност в себе си, за разкриването на творческите им способности и накрая да си тръгнат отпочинали и позитивни и най-вече със своя авторска творба.

 Какво повече ще откриете:
– внимание;
– творческа самостоятелност, много забавления и усмивки;

Идеята е заниманията да се превърнат в хоби за вас или вашето дете. Ще изработваме украшения от вълна, текстил и хартия, ще моделираме фигурки от пластелин и глина.

Правим кукли от конци и парчета плат, хартиени и текстилни цветя, ръчни картички за различни поводи, рисуване върху стъкло и коприна, пана и украси за вашия дом.

Участия на децата през 2018 г. – конкурс „Лаленце се люлее“ – за изработване на кукла лазарка, Поощрителна награда за Виолета Стоева

Национален конкурс „Шарено петле“ – II-ро място жанр „Рисунка“ за Петя Невениева, грамоти за всички участници в конкурса.

Конкурс за детска рисунка „Мечти за Европа и Китай“ – грамоти за участие за децата участвали в конкурса.

Занятията се водят веднъж седмично по 2 часа астрономически (60 мин.)
Месечна такса за 2019/2020 г. – 25.00 лв.

За учебната година 2019/2020 – Всяка събота от 10:00 ч. до 12:00 ч.

В часовете през учебната година:
Колаж от хартия
Декоративна рамка
Конструкции
Графика
Коледни картички
Рисунка, колаж 
Живописни техники 
Мартенска украса
Изработка на сувенири с декоративни приложни техники
Колаж от различни материали, използвани в предните уроци
Изработка на декоративна пана от бяла глина, акрил, бои

Експериментирайки с разнообразни материали и техники, обучението по приложни изкуства цели да се развие и подпомогне творческия потенциал и индивидуалните умения, да се усъвършенства фината моторика, прецизността и търпението на учениците, да се разгърне фантазията и усета им за форми и цветове, естетическото отношение към бита, чувството за красота и хармония. Магичната сила на нашето въображение прави чудеса.