Бургас, к-с ``Меден рудник`` бл. 25

Издания

 Сборник „Попътен вятър“
 (2003-2007)

2003 г. читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“ предизвика младите хора и обявява конкурс на тема „Излекувай болката с любов“. Поводът е конкретен – спечелен проект „Жълта пътека“, който е свързан и  с откриване на звено за информация и обучение на незрящи.
Ефектът от конкурса е голям и организаторите решават да продължат. Обявяват: втори конкурс на тема: „Обич за различния“; трети – „Бургас с попътен вятър към Европа“; „Морето – любов, болка и мечта“ е четвъртия.
Така конкурсът за поезия и есе става традиционен, а темите за него са актуални.

Издания

Цветя за котки

Автор Мария Рангелова от Пловдив – носител на Голямата награда на Национален литературен конкурс „Море“ за 2008 г. Книгата „Цветя за котки“ е отпечатана от издателска къща „Знаци“, като  част от наградата.

Издания

Дом за рибите
(2008-2010)

Сборникът „Дом за рибите“ включва творби от изданията на Национален литературен конкурс „Море“ през 2008, 2009 и 2010 година.

Издания

Огледало за калинки

През 2011 г. литературно студио „Златни перца” към читалището навърши 5 години.  Сборникът „Огледало за калинки” е събрал най-интересните поетични откровения на младите творци. Арт педагога на студиото – г-жа Калина Тельянова е подбрала стихотворения, гатанки и гатанки наопаки на всички деца, които през годините са били част от „Златните перца“. Книгата се издава от читалище „Св.св. Кирил и Методий 1985“ с финансовата подкрепа на: Министерство на културата на РБ и Славянско дружество – Бургас.

Издания

Разговор с водата 

Автор Емилия Найденова от София – носител на Голямата награда за 2012 в Национален литературен конкурс „Море“. Книгата „Разговор с водата“ е отпечатана от издателска къща „Знаци“, като  част от наградата.

Издания

Солени мехурчета
(2012-2014)

Сборникът „Солени мехурчета“ отпечатан през 2016 г. включва творби от последните две изданията на Национален литературен конкурс „Море“ – 2012 и 2014 година.

Издания

Корабен дневник на книжната лодка

Автор Георги Гаврилов от София – носител на Първа награда поезия за 2014 в Национален литературен конкурс „Море“. Книгата е издадена от ИК „Знаци“, като  част от наградата.

Издания

Кораби от хартия

Антина Златкова от гр. Монтана – носител на Гомялата награда за 2009 г. в Национален литературен конкурс „Море“. Част от наградата е отпечатването на стихосбирката „Кораби от хартия“. Книгата е издадена от ИК „Знаци“.

Издания

Шепоти

Полина-Десислава Батешкова от гр. Варна – носител на първа награда поезия за 2018 в Национален литературен конкурс „Море“.
Книгата е издадена от ИК „Знаци“.

Издания

Бургаско синьо
(2016-2018)

Сборникът „Бургаско синьо“ отпечатан през 2020 г. включва творби от последните две издания на Национален литературен конкурс „Море“ – 2016 и 2018 година.

Издания