Бургас, к-с ``Меден рудник`` бл. 25

Конкурс за комикс „Коледна история“

Конкурс за комикс "Коледна история"

Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985” отправя предизвикателство към учениците от град Бургас и областта, да участват в конкурс за изработване на комикс на тема „Коледна история”.
Сюжетът трябва да е представен от 4 до 6 рисунки върху картон с размер 25/30. Към комикса да има надписи, поясняващи действията на героите (диалози или мисли).
В творческото състезание могат да участват ученици от 1 до 12 клас, класирани в следните възрастови групи:
1-ва група – от 7 г. до 10 г.
2-ра група – от 11 г. до 14 г.
3-та група – от 15 г. до 19 г.
Участниците са свободни сами да изберат техниката и материалите, с които ще творят /акварел, бои, моливи, пастели или флумастери/.
На гърба на комикса да са отбелязани трите имена на участника, възраст, град, клас, учебно заведение, телефон и имейл за връзка.
Комиксите, които отговарят на условията на конкурса, ще се разгледат и оценят от художниците Елисавета Ангелова и Николай Ангелов-Гари.
Двамата са членове на Дружеството на бургаските художници и имат редица отличия и участия в художествени проекти и изложби в страната и чужбина.

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат творбите си на адрес:
гр. Бургас, к-с „Меден рудник”, бл. 25 (партер), читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”, тел. за контакти: 0895 506 219
Краен срок за изпращане 06.12.2021 г.
Творбите НЕ се връщат!
Най-добрите комикси ще бъдат представени в изложба. Отличените от журито ще получат награди, а всеки участник грамота на посочения от него имейл.

 

Оставете коментар