Бургас, к-с ``Меден рудник`` бл. 25

Литературно студио

Литературно студио е за млади творци над 14 години. Студиото работи с ученици с изявени наклонности в литературата. Целта е да се развие таланта на младото поколение, както и да се научат на магията на стиха. В програмата са включени развитието на различни умения като изразяване, подреждане на мисълта, правилна употреба на литературни похвати и граматични правила, отношение към литературата. Освен творческите занимания младежите се срещат с изявени автори от града и региона, говорят за техните произведения и начина за постигане на успеха чрез стих. Периодично най-добрите стихотворения се публикуват в местния печат, а също така се правят и вечери на литературното четене пред връстници на младите автори.
Виртуално обучение по творческо писане и веднъж месечно сбирка на групата в два астрономически часа.
Месечна такса за 2016/2017 г. за цялостно обучение: 20.00 лв.
Ръководител на студиото е поетесата Калина Тельянова.    

Творческа справка   

Превежда от руски поезия и проза на класици и съвременни автори. Издала е лирическия сборник „Имената на любовта” – 2003. 
Участва в антологии и сборници, в т. ч. в издадените в Москва “Славянска поезия ХХ – ХХI. От век на век” – 2005, “Север – юг” – 2005 и др., в антология на съвременната световна поезия „Планета на поетите”, издание на Международната асоциация на писателите и публицистите, включваща автори от 40 страни (2009). 
Нейни стихове са публикувани в Македония, Русия, Латвия, Полша. 
По нейна творба е създаден спектакълът „Мисли”, спечелил Голямата награда на Националния фестивал на камерните театри – Свищов, 2007 и Първа награда на Националния фестивал – Нова Загора, 2008. 
Носителка е на юбилеен медал на Международната общност на писателските съюзи (2008). 
Координатор на Славянска литературна и артистична академия за Бургас и региона. 
Член на Съюза на българските писатели.
Калина Тельянова е автор на поетичните книги: „Писмо върху пясъка” – 1999, „Предпочитам” – 2000, „Разпознаване” – 2001, „Лични пространства” – 2004, „Времена” – 2007 (с К. Ангелова и Р. Боянова) и на книги с утилитарен характер.