Класове по Китара и Пиано. Школата има за цел да обогати не само общата култура на децата, но да развие и музикалната им култура. Изграждането на една културна и музикално образована личност е сложен и продължителен процес, свързан с любовта и разбирането на музиката; с развитието на способностите; с усвояването на много познания. А всичко това се постига с помощта на преподавателите в нашата музикална школа, където децата придобиват и натрупват знанията, необходими им за разбиране на изпълнителския процес. В музикалната школа се приемат ученици от 6 годишна възраст, като горна граница на възрастта на участниците няма.
Занятията са индивидуални. Часовете по пиано два пъти седмично по 45 мин. и се провеждат в удобно за обучаемия време.
Цената на учебния час за 2023/2024 е 15 лв.
Часовете по китара се провеждат веднъж седмично по 45 мин.

В програмата на индивидуалното обучение са включени: основи на теорията; развитие на музикалния слух; ритмичното чувство; музикалното мислене и фантазия; памет, внимание, волеви и интелектуални качества.
Наред с учебния процес, децата, обучаващи се в музикалната школа имат възможност да се изявяват в многобройните концерти, конкурси и различни публични изяви, организирани на регионално и градско ниво.