Бургас, к-с ``Меден рудник`` бл. 25

Регионален конкурс за рецитиране на стихотворение

Регионален конкурс за рецитиране на стихотворение

 

Регионален конкурс за рецитиране на стихотворение от или за Народните будители

По повод 1 ноември – Денят на народните будители, народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“, обявява конкурс за рецитиране на стихотворение от или за Народните будители.

Конкурсът цели да поощри и утвърди интереса на децата към рецитаторското изкуство, да популяризира българските просветители, книжовници, революционери.
Участниците са на възраст от 4 год. до 10 год.
Всеки участник изпраща видеоклип с едно стихотворение до 5 минути отговарящо на темата. До журиране се допускат само индивидуални изпълнители.
Видеоклипът трябва да е записан в добра звукова среда – без странични звуци или шумове, достатъчно осветление, добра резолюция и с хоризонтален изглед.
Изпълненията се оценяват по изразителност, дикция и цялостно актьорско присъствие.
Участниците изпращат на ел. поща chitalishtekm@gmail.com до 22 октомври 2023 год. своето видео и информация: Име и фамилия на участника, възраст, детска градина или учебно заведение, тел. за връзка и ел. адрес, автор и заглавие на стихотворението.

Тричленно жури в състав: Алекс и Гергана Анмахян – професионални актьори от Държавен куклен театър – Бургас и Диан Димитров – председател на Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985“, ще определят отличените участници в две категории: от 4 год. до 6 год. и 7 год. до 10 год.

На 1 ноември 2023 год. ще се обявят и отличените.
За повече информация тел.: 0895 50 62 19 и на адрес: Бургас, к/с „Меден рудник“, бл. 25 /партер/.

Личните данни на участниците в конкурса ще бъдат обработени и използвани единствено за целите и осъществяването на настоящата изява при спазване на българското законодателство.