Бургас, к-с ``Меден рудник`` бл. 25

Конкурс за комикс „Коледна история“

Конкурс за комикс "Коледна история"

КОНКУРС ЗА КОМИКС НА ТЕМА „КОЛЕДНА ИСТОРИЯ”

Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985” отправя предизвикателство към учениците от град Бургас и областта, да участват в конкурс за изработване на комикс на тема „Коледна история”.Сюжетът трябва да е представен от 4 до 6 рисунки върху картон формат А4. Към комикса да има надписи, поясняващи действията на героите (диалози или мисли). Творческото състезание е отворено за ученици от 3 до 12 клас. Участниците са свободни сами да изберат техниките и материалите, с които ще творят /акварел, бои, моливи, пастели или флумастери/.На гърба на творбата да са отбелязани трите имена, години, клас, училище, телефон и имейл за връзка. Всички получени комикси, които отговарят на условията на конкурса, ще бъдат разгледани и оценени от жури от изявени творци. В тазгодишното издание това са художниците Елисавета Ангелова и Николай Ангелов-Гари. Имат редица отличия и различни участия в художествени проекти и изложби в страната и чужбина. И двамата са членове на Дружеството на бургаските художници.
Желаещите да участват в конкурса, могат да изпращат творбите си на адрес: Бургас, к-с „Меден рудник”, бл. 25 (партер), читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”, тел. за контакти: 0895 506 219
Краен срок за изпращане 06.12.2020 г.

 За всички участници ще има грамоти. Най-добрите комикси ще бъдат представени в изложба, а отличените при журирането ще получат награди.