Бургас, к-с ``Меден рудник`` бл. 25

Конкурс за рисунка на кукерски игри „Магията на Кукеровден“

 

КОНКУРС ЗА РИСУНКА НА КУКЕРСКИ ИГРИ „МАГИЯТА НА КУКЕРОВДЕН”

ОРГАНИЗАТОРИ: СДРУЖЕНИЕ „УСМИВКА”
ЧИТАЛИЩЕ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ 1985”

Конкурсът за рисунка на кукерски игри „Магията на Кукеровден” е посветен на традиционния кукерски празник. Този ден се отбелязва в периода между Месни и Сирни заговезни. Обичаят „Кукери“ е български обичай, в който чрез специални магически танци и страховити маски се цели да бъдат уплашени и прогонени завинаги злите сили, така че да има плодородие, богата реколта, здраве и щастие през следващата година. Те се изпълняват само от мъже, като целта е, обикаляйки домовете на хората, младите неженени момци да се представят като вече зрели мъже, способни да създадат семейство.

Организатори на конкурса: Сдружение „Усмивка” и читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”.
Целта е да се съхрани и популяризира българския народен празник Кукеровден, поощрявайки изявите на даровити деца чрез представяне на детското творчество и талант пред широк кръг зрители.
Конкурсните творби ще бъдат оценявани от компетентно жури по следните критерии:
– близост до темата
– проявена фантазия
– оригиналност
– съчетаване на цветовете
– композиция

Регламент:
Конкурсът е отворен за всички индивидуални участници от IV група на детска градина училища, читалища, ЦПЛР, школи, студия, клубове и др.
Рисунката да е специално подготвена за конкурса. Участниците са свободни да използват различни техники и материали /акварел, бои, моливи, пастели или флумастери/.
Формат на рисунката – А3 с паспарту картон 35/50 см.
Към всяка творба да има надпис с трите имена на автора, клас/ПГ; учебно заведение; телефон за връзка; имейл.
Най-добрите рисунки след приключване на конкурса ще бъдат дарени на детските отделения в различни болници на територията на гр. Бургас. 

Възрастови категории за конкурса:
І възрастова група –  участници от IV група на ДГ
ІІ възрастова група –  участници от  І до ІV клас
III възрастова група – участници от V до VІІ клас
Организаторите си запазват правото да фотографират и популяризират творбите на участниците с цел реклама на конкурса.
КОНКУРСНИТЕ РАБОТИ НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ВРЪЩАНЕ.

ПЕРИОД НА ПРОВЕЖДАНЕ
Начало на конкурса 15.01.2022 г., крайният срок за получаване на творбите 01.03.2022 г. на адрес: гр. Бургас, ж.к. „Меден рудник” бл. 25 партер.
На 07.03.2022 г. ще бъдат публикувани имената на отличените участници на фейсбук страницата – Читалище „Св. св. Кирил и Методий” – Бургас и сдружение „Усмивка”, както и на сайта на читалището: www.chitalishte-km.org. Победителите в конкурса ще бъдат уведомени на посочените от тях координати. Всички участници да заявят на имейл chitalishte_km@abv.bg желание да им се изпрати грамота на електронната поща.

 КОНТАКТИ
Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”
гр. Бургас, ж. к. „Меден рудник” бл. 25 партер
e-mail: chitalishte_km@abv.bg

Сдружение „Усмивка“
град Бургас, ул. „ Янко Комитов” 4
e-mail: mitka_g@abv.bg; тел: 0988 753 171
Митка Георгиева – Председател на УС на СНЦ „Усмивка“

Личните данни на участниците в Конкурса за рисунка на кукерски игри „Магията на Кукеровден“ ще бъдат обработени и използвани единствено за целите, задачите и осъществяването на настоящия конкурс, съгласно изискванията на Закона за защита на личните данни, във връзка с употребата и прилагането на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и в съответствие с Вътрешните правила на Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985”.

Конкурс за рисунка на кукерски игри "Магията на Кукеровден"